Η αειφορία στο χέρι μας! - Κοινό Έδαφος
fade
4815
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-4815,mkd-core-1.3,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,wellspring child-child-ver-,wellspring-ver-2.3,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-menu-item-first-level-bg-color,mkdf-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-skeleton,tribe-theme-parent-wellspring tribe-theme-child-wellspring-child,tribe-events-page-template

Η αειφορία στο χέρι μας!

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
18 Ιαν

Η αειφορία στο χέρι μας!

18 Ιανουαρίου 2020 @ 18:00 έως 21:00
Δωρεάν

Με αφορμή την ολοκλήρωση ενός χρόνου δράσεων ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και συμμετοχής για την προστασία και αναγέννηση των εδαφών, το Κοινό Έδαφος διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο “Η αειφορία στο χέρι μας!” στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 6μμ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της συμμετοχικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε μέσα από Συζητήσεις Υπαίθρου σε πέντε χωριά του νομού Έβρου, χαρτογραφώντας τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα εδάφη μας,  αλλά και αναδικνύοντας λύσεις για την αναγέννηση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι πρωτότυπες μεθόδους διαβούλευσης και εκπαίδευσης για την αειφορία που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, εμπλέκοντας δεκάδες ενήλικες και εκατοντάδες μαθητές. 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν δύο προσκεκλημένοι ομιλητες, οι οποίοι θα μοιραστούν συγκεκριμένα παραδείγματα και καλές πρακτικές για το πώς οι ίδιοι οι πολίτες αναλαμβάνουν σήμερα δράση για την αειφορία:

Ο Γιώργος Ξεπαπαδάκος, καλλιεργητής και υπεύθυνος του αστικού λαχανόκηπου της Οργάνωσης Γη, μίας από τις πιο δραστήριες περιβαλλοντικές οργανώσεις της Ελλάδας, θα παρουσιάσει πώς μπορεί να καλλιεργηθεί η περιβαλλοντική νοημοσύνη μέσα από τις αστικές καλλιέργειες.

Η Jacqueline Kirby, εκπρόσωπος του Συλλόγου “Βιώσιμη Σαμοθράκη” θα μοιραστεί την εμπειρία της από την εφαρμογή του προγράμματος “Κομποστοποίηση: Η ανακύκλωση της φύσης” στα σχολεία της Σαμοθράκης.

Το 2020 σηματοδοτεί την έναρξη μιας κρίσιμης δεκαετίας δράσης για την επίτευξη της αειφορίας. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, η συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος και τη τοπική ανάπτυξη ενσωματώνεται σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο που ορίζεται από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Με ορίζοντα το 2030, χιλιάδες κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο παίρνουν την υπόθεση της αειφορίας στα χέρια τους, μεταφράζοντας παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις σε τοπικές δράσεις και χειροπιαστές αλλαγές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής τους.

Η εκδήλωση “Κοινό Έδαφος: Η Αειφορία στο χέρι μας!” υποστηρίζεται από το μέτρο “Καινοτόμες δράσεις με τους Πολίτες” που χρηματοδοτεί το Πράσινο Ταμείο. Απευθύνεται σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες αγρότες και ερασιτέχνες καλλιεργητές, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους συλλογικών και παραγωγικών φορέων αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών για νέες δράσεις και συνέργειες που συνδέουν τις καθημερινές μας συνήθειες με τη συλλογική δράση και τη χάραξη τοπικών πολιτικών για την αειφορία.

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 18 Ιανουαρίου 2020 @ 18:00 έως 21:00
Ώρα: 18:00 - 21:00
Τοποθεσία: Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου
Διεύθυνση: Λεοφώρος Δημοκρατίας 307
Διοργανωτής ΚΟΙΝΟ ΕΔΑΦΟΣ